måndag 20 september 2010

Öppet möte!

Ni kanske trodde att ung vänster södermanland skulle falla in i djup dvala i väntan på nästa valupptakt? Icke! Kampen för socialism, feminism och antirasism på gator och torg fortsätter oavsett vilken regering som sitter vid makten, och därför kallar Eskilstunaklubben till öppet möte.

Gillbergavägen 4 (stålforsbron/stålforsskolan)
16:00 söndagen den tredje oktober.

Kom dit och prata med oss, plocka på dig information eller anslut dig direkt.
Vi ses!

/Elias, styrelseledamot UV Eskilstuna

fredag 17 september 2010

Det nya arbetarpartiet?

Våra kamrater ifrån Stockholm har strosat runt bland valstugorna förklädda till borgare och med dold kamera i högsta hugg för att ta reda på vad moderaterna själva har att säga om partiets förvandling från överklassparti till arbetarparti. Klart sevärt!



/Elias, styrelseledamot UV Eskilstuna

Youtubeuppdatering

Två nya saftiga videos ifrån Ung Vänsters fruktade dödsministerium:



torsdag 16 september 2010

Ung Vänster Eskilstuna i trubbel med rättvisan?

Båda Eskilstunas lokaltidningar skyltar idag glatt med nyheten att Lotta Johnsson, gruppledare för KD i Eskilstuna polisanmält en affisch ifrån Ung Vänsters lokala kampanj "Bevara Sverige Svenskt" för förtal eftersom hon anser att den utmålar Alliansen som rasister. Ärendet går nu till Justitiekanslern. Här under syns både den anmälda affischen och en länk till tidningen Folket:

http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.808901




Uppdatering: Även Ung Vänsters banderoll "Stoppa de nya rasisterna" har polisanmält, men denna gång för varumärkesintrång eftersom texten är en snarlik kopia på de "nya" Moderaternas logga. Banderollen syns nedan i svts lokala nyhetsinslag:


/Elias, styrelseledamot UV Eskilstuna

onsdag 15 september 2010

Vänsterlänkar!

Valspurten närmar sig visserligen sitt slut, men vill du fortfarande läsa nyheter och dylikt ur ett vänsterperspektiv, prenumerera på Vänsterlänkar via facebook. Dagliga uppdateringar!

Inga rasister på våra gator!

Medlemmar ur Ung Vänster Eskilstuna deltog idag i de enorma (ekuriren uppskattar till 800 deltagare) demonstrationerna mot SD:s möte på Fristadstorget. Efter en timmes patetiska försök att komma igång gav kostymrasismen till slut upp och lämnade Eskilstuna till ljudet av vuvuzelor, burop och slagord. Björn Söder (SD) uttalade sig omedelbart i SR och sa att "Göteborg och Malmö (där tusentals demonstranter mötte dem) var jobbigt, men Eskilstuna är det värsta torgmötet vi någonsin haft". Nå Uppsala och Stockholm, kan ni toppa det här i veckoslutet?


/Elias, styrelseledamot UV Eskilstuna

tisdag 14 september 2010

Samhällskritik på hög nivå

Tidningen Folket har de senaste veckorna publicerat krönikor ifrån en av Eskilstunaklubbens medlemmar (Elias Tångvik), slänger alla fyra här.

Tilllägg: Notera att krönikorna är skivna av mig som privatperson och inte nödvändigtvis representerar Ung Vänsters principprogram.









































/Elias, styrelseledamot UV Eskilstuna

måndag 13 september 2010

Dödsmaskinen briljerar

Postar enbart första klippet så får ni klicka er vidare till nästa del via den. Är ni sugna på mer? Spana in youtubekanalen eller vår tidigare blogg. Mycket nöje!




 

måndag 6 september 2010

Ny hemsida!

Välkomna till Ung Vänster Södermanlands slutgiltiga hemsida. För att över huvud taget hitta hit behöver man googla och klicka sig igenom ett tiotal bortglömda och mindre aktuella bloggar, så passa på att favoritmarkera denna riktiga adress. Missa inte heller vår youtubekanal!

Nå, vad händer i Södermanland? Förutom debatter, bokbord, torgmöten, klubbmöten, studiecirklar med en jäkla massa mera så sticker följande evenemang ut lite ur den alldagliga stressen. BE THERE!





































Bor du inte i Eskilstuna men jäkligt gärna vill dansa loss till revolutionens fasta takter? Möjlighet till övernattning finns i Ung Vänsters lokal på gillbergav. 4. Prata med ordf. Adam Määttääää på 0704667170.