tisdag 15 mars 2011

Internationella kvinnodagen - en heldag

Som vanligt så uppmärksammade Ung Vänster den internationella kvinnodagen. Dagen instiftades för över 100 år sedan för att förena kvinnor från arbetarklassen och samla kraft i kampen för kvinnors rättigheter.  I Eskilstuna ägnade vi dagen åt en mängd aktiviteter, allt från torgmöte till föreläsningar. Vi började redan kl.06:00 på morgonen då vi tillsammans med Vänsterpartiet delade ut tulpaner till kvinnorna som jobbar på Mälarsjukhuset. De får allt för lite uppskattning för sitt hårda jobb.

Vi fortsatte sedan med att hålla torgmöte på fristadstorget. Förutom att lyssna på talare från Ung Vänster, Vänsterpartiet och Kvinnojouren Moa så bjöd vi även på hembakade semlor och kaffe. Det var väldigt uppskattat även om vi mötte några sura miner från män som var tvungna att betala.

Kvällen avslutades i lokalen där bland annat jag (läs Adam) och Linn höll i en föreläsning om vår kampanj. De som lyssnade var bland annat Vänsterpartister och kvinnor från flera invandrarföreningar. Förutom utbildning så bjöd Ung Vänster också på en delikat linssoppa. Internationella kvinnodagen blev en riktigt lyckad dag!


// Adam, Ung Vänster Eskilstuna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar